СУ ''Константин Величков'' - гр.Пловдив - UNREGISTERED VERSION

Отиване към съдържанието

Главно меню

Клуб ''Здраве''

Проекти > Успех

В Клуб “Здраве” по Проект “УСПЕХ” са включени 15 ученици от 5-7 клас при СОУ “Константин  Величков” гр. Пловдив , с ръководител г-жа Ваня Георгиева.

Темата за здравословния начин на живот е много актуална. Нездравословното хранене е важен рисков фактор за редица сериозни заболявания днес.
Целта на Клуб “Здраве” е децата да осъзнаят необходимостта от грижа за здравето от най-ранна възраст, да бъдат отстранени някои вредни навици и да  се съзаде ново отношение към околния свят.
Подобряване на общото функционално състояние на организма на децата . Развиване на координационните и кондиционните способности на учениците . Превенция срещу гръбначните изкривявания и наднорменото тегло и уплътняване на свободното време , чрез физически упражнения и игри. Подобряване на физическата дееспособност , чрез упражнения за отделните мускулни групи и отделните чсати на тялото .

Учениците се запознават с принципите на здравословното хранене. Темите са интересни и занимателни.
Вниманието на учениците е насочено към подобряване на здравословните навици, изграждане на стереотип на здравословен начин на живот.
Назад към съдържанието | Назад към главното меню