СУ ''Константин Величков'' - гр.Пловдив - UNREGISTERED VERSION

Отиване към съдържанието

Главно меню

Интернационален танцов фестивал в Одрин

Галерия > 2010/2011

На  28 30 .01 .2011 г. работна група от ОУ „ 75 Йъл” от гр. Одрин Р. Турция , водена от директора г-н Хайдар Бежерен посети гр. Пловдив по покана на г-жа Ели Атанасова . Обсъдени бяха възможностите за съвместна учебна и извънкласна дейност, обмяна на педагогически опит и добри практики.Посещението завърши с подписване на на споразумение за съвместна дейност,което предвижда обмен на учители и ученици , съвместни мероприятия участие в празници , изложби , спортни турнири , работа по проекти.
На 03
.04.2011 до 05.04.2011 група от 22 ма учители от СОУ „Константин Величков” посети ОУ „  75 Йъл” в град Одрин. Учителите се срещнаха с колектива и разговаряха по образователни проблеми. Запознаха се с принципите на образователната система в Р. Турция и посетиха учебни часове по различни предмети. Колегите от двете страни събраха и обмениха ценен опит и идеи за подобряване на учебната и възпитателната работа.
На 21
.04.2011 ученици от 5,6,7 клас отпътуваха за гр. Одрин, за да участват в международния ден на детето. Учениците гостуваха на свои връстници и участваха в разнообразни изяви турнири по футбол и баскетбол, концерти с народни танци, изложба с рисунки и др.
31
.5.2011 Учениците от СОУ „Константин Величков” и техните преподаватели посрещат своите приятели от ОУ „ 75 Йъл”  - 9 учители и 14 деца , които гостуваха на български семейства. Гостите участваха в тържеството за раздаване на свидетелствата за начално образование на 4 клас в Етнографския музей.
На Деня на детето
1 ви юни децата от двете училища танцуваха заедно в празничния концерт , организиран от р-н Южен в парк „ Белите брези” , а следобяд посетиха Музея на авиацията в с. Крумово и увеселителен воден парк „Акваленд” Пловдив. Учителите разгледаха училището и обмениха опит в непринудена дискусия.Назад към съдържанието | Назад към главното меню