"Care+" - СУ "Константин Величков" - Пловдив

СУ "Константин Величков"
гр.Пловдив
(+359 32) 696547 | email: su.k.velichkov@sukv.eu .
Към съдържанието

"Care+"

Проекти > Erasmus+ > "Care+"
 Project № 2019-1-EE01-KA229-051601_3  -  financed by „Erasmus+”programme, Key action 2 – strategic partnership between schools
“CARE+ +” - Charity Achieves Results with Erasmus+”
 
Този проект, по който нашето училище е партньор, е за доброволчески дейности. Целта на проекта е децата от ранна възраст да имат активна позиция и да се стремят чрез собствените си усилия да подобряват средата в която живеят, да помагат на хора в неравностойно положение, да допринасят за по-добри социални условия. Различните етапи на проекта акцентират на различни дейности – грижи за класните стаи, училищната сграда и двор, опазване на природната среда, взаимопомощ в ученето, подпомагане на ученици със затруднения в обучението, благотворителни кампании в помощ деца и възрастни в нужда.
През първата година учениците участваха с ентусиазъм в различни дейности – анкети,  Коледна благотворителна кампания, националните  кампании „Жълти стотинки“ и „Капачки за бъдеще“, кампании за почистване и украсяване на класните стаи, изготвяне на обучителни материали – постери, презентации, проекти. Избран бе ученически парламент, провежда се наставничество от по-големите спрямо по-малките ученици.
Проведе се първата международна обучителна среща в Истанбул – 09-13.12.2019. Участваха учениците Валя Мугленчова, Едже Ариф от 7 кл., Кирил Кирчев – 8 кл., Емилиана Ечева – 10 кл. и учителите Станислава Трънкова и Красимира Иванова. Участниците в срещата се запознаха с организацията на обучение в турското училище, посетиха Дом за възрастни хора и училище за глухонеми деца, които поздравиха със специална песен на жестомимичен език. Научиха се да приготвят традиционни турски ястия в стола на училището, да рисуват в стила на традиционното древно изкуство ебру.
Незабравими спомени оставиха и забележителностите на Истанбул – Света София, кулата Галата, разходка с корабче по Босфора и др. Децата създадоха приятелства със свои връстници от Турция, Гърция, Португалия, Италия, Естония. Преживяванията от срещата децата споделиха със своите съученици. Емилиана Ечева изготви презентация за нея.
Поради пандемията бяха отменени срещите в Лесбос, Гърция и Сардиния, Италия. Продължихме с онлайн дейности. Надяваме се скоро обстановката да се нормализира и да продължим проекта в реална среда.
Презентация   и  видео от Истанбул
Успешното приключване на работата по проекта “CARE +” - Charity Achieves Results with Erasmus+” за доброволчество и благотворителност. - виж тук

ПРОЕКТНИ ДЕЙНОСТИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЪРВИ ЕТАП (СЕПТЕМВРИ 2019г. - ЯНУАРИ 2020г.) -   виж тук

ПРОЕКТНИ ДЕЙНОСТИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВТОРИ ЕТАП (ФЕВРУАРИ – ЮНИ 2020г.) - виж тук

ПРОЕКТНИ ДЕЙНОСТИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2020-2021 УЧЕБНА ГОДИНА - виж тук
Назад към съдържанието